Ook dit jaar vertellen wij graag de nieuwe trends voor dit jaar 2022. Hierbij staat een nieuwe start wel centraal omdat we daaraan toe zijn nu we weer opnieuw kunnen beginnen na de lockdown. Niet alleen de corona heeft ons veranderd maar ook klimaatveranderingen en verduurzaming zouden een deel uitmaken hoe ons interieur eruit komt te zien. We vertellen er graag meer over in deze blog “een nieuwe start”. 4 woonstijlen opgedeeld in levensbehoeftes van nu als ‘Fresh Start’, ‘Safe Haven’, ‘Traditional sentiment’ en ‘Transparent Remedy’.

Fresh Start

Om te beginnen met de interieurtrends 2022 beginnen we bij Fresh Start. Door corona is de wereld definitief veranderd en voelt het alsof we een 2de kans krijgen. We zijn opzoek naar een frisse start waarbij een klimaatoplossing, verduurzaming en ontspullen van ons huis. Hierdoor krijgt de inrichting van onze woon- en buiten ruimte nog meer aandacht.

Ontspullen

Ontspullen van je huis is natuurlijk een gek woord maar ook zo belangrijk. Het zorgt voor meer rust en ruimte in je hoofd. Een paar handige tips om te ontspullen:

  • Ontruim alle overbodige spullen uit huis
  • De dingen waar je over twijfelt opbergen in kratten zodat het netjes opgeborgen kan worden. Pak de spullen er over een paar maanden weer bij en overweeg of je het weg kan doen of niet. Het kan uiteindelijk altijd nog worden weggegooid of weggeven of worden gerecycled.

Kleur en materiaal gebruik

Om een nieuwe start beginnen we met een witte basis dit gecombineerd met verschillende naturellen. Dit geeft een rustig en ruimtelijk gevoel in huis. Gebruik hierbij accentkleuren als geel en blauw om het frisse wit te versterken.

Transformeren

We gaan makkelijker om in ons huis en daarbij is het makkelijk om te kunnen transformeren. Bijvoorbeeld om thuis te kunnen werken, sporten en weer kunnen ontspannen. Bij deze transformatie komen kamerschermen en multifunctionele wanden van natuurlijke materialen goed van pas. De gebruikte materialen zijn van circulair, gerecycled en van recyclebaar materiaal gemaakt. Denk hierbij aan leer, katoen en kurk. Maar ook nieuwe materialen als bijvoorbeeld kunststof op basis van algen.

Shop deze trend bij Rustic Living

Safe Haven

Door een verharde maatschappij vol desinformatie en polarisatie gecombineerd met onzekerheden in de toekomst voelen sommigen zich niet gehoord. En hebben behoefte aan verbinding, gelijkheid en een gedeelde werkelijkheid. Dit laat zich in het interieur vertalen door een warm kleurenpalet met roze en bruin tinten. Het roept een geruststellende en ontspannend gevoel op in het interieur.

Materiaalgebruik

In een safe haven interieur zijn we opzoek naar afgeronde vormen en zacht pluizige materialen die elkaar in verbinding brengt. Het geeft verzachting in het interieur door het gebruik van zachte materialen. Gebruik hierbij verschillende vormen om het interieur vloeiend met elkaar te verbinden. Hierdoor voelt het alsof het interieur ons omarmt en geruststelt.

De afgeronde vormentaal doet soms haast kondig aan. Producten hebben hierdoor soms iets weg van levende wezens.

Traditional Sentiment

De derde trend wordt traditional sentiment genoemd. Deze naam is gekomen door de veranderingen die plaats vinden in de wereld en die niet door alle groepen wordt omarmt. Er zijn mensen die graag willen dat alles hetzelfde blijft. Deze groep mensen zoeken in hun interieur veiligheid in conservatief gedrag, controle en tradities.

Kleurgebruik en materiaalkeuze

Interieurs in deze trend zoeken we naar warmte en rijkheid van kleur dat zorgt voor erkening. Warmte zien we terug in het materiaal keuze als fluweel, wol, donkere houtsoorten en marmer.

Traditionele vormen worden opnieuw ontworpen, strakker  gemaakt of uitvergroot. Dit resulteert in een nieuw design met kleine ruitpatronen en krijgen door een kleine verandering een nieuwe uitstraling.

De kleuren in deze trend wordt er gebruik  gemaakt van zachte vergrijsde pasteltinten en donkere geruststellende kleuren. Deze combinatie zorgt voor een rijk palet vol bekende en vernieuwde elementen.

Transparent Remedy

In verontrustende tijden is levensvreugde een essentiële strategie om de moed erin te houden. Er is behoefte aan creativiteit en humor om de uitzichtloze realiteit te relativeren. Na alle stres van afgelopen tijd is er behoefte aan ontspanning en herstel. In ons interieur ontstaat hierdoor een binnenwereld die haast doet denken aan een utopisch super de lux kuuroord.

Kleurgebruik en materiaal keuze

De uitgesproken kleurkeuze zijn spannende uitgesproken pasteltinten aangevuld met accenten van pastel neon. De combinatie van zachte tinten en transparante materialen met ronde vormen leveren een weldaad van ontspanning op.

De kleuren voor meubels en decoratie worden ontleend aan schakelingen van een prachtig zonsondergang. Hierdoor geeft het een gevoel van weldaad en ultieme ontsnapping aan hectische tijden van afgelopen tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X