Verlichting

Vindt hier alle verlichting voor jouw huis. Van hanglampen tot buitenverlichting. Handige tips en ideeën met de laatste trends. Mocht u er niet uitkomen neem dan gerust contact met ons op. We staan altijd voor u klaar om te helpen de juiste verlichting te kiezen. Of het nou voor de keuken is of voor de slaapkamer laat het ons weten inf@rusticliving.nl

Nieuw in verlichting:

Licht, het is er zoveel. Wat moet je erover weten. Licht hebben we nodig om dingen op te lichten. Dit kan decoratief zijn maar ook functioneel. Dan hebben we het over direct en indirect licht.

Met direct licht praten we over functies en dingen die je wilt oplichten bijvoorbeeld schilderijen en meubels om daarbij te kunnen werken. De lichtbron wordt dan rechtstreeks belicht zonder filtering. Dit kan met behulp van een spot, vloerlamp of een bureaulamp. Om het fijnste te kunnen lezen gebruik je daglicht. Daglicht zit tussen 4000k en de 6500k. Dit is een neutrale kleur. De lumen waar we tegenwoordig over praten met een ledlamp is voor het lezen 400-500 lumen meer dan genoeg. Lumen is de lichtopbrengst van de lamp.

Met indirect licht praten we meer over sfeerlicht om ruimtes op te lichten. Of terwijl het basislicht van de kamer. Dit kan met behulp van bijvoorbeeld een open hanglamp of led strips. Hiervoor gebruiken we warm wit licht dit valt tussen 2000k en de 3500k. En gebruiken we tussen de 100 en 450 lumen. Hoe lager de aantal lumen hoe minder licht. Hieronder een voorbeeld.

Op dit plaatje is te zien hoe de oude wattages omgezet is naar aantal lumen.

Is jouw favoriete lamp te fel? Met behulp van een dimmer zijn ledlampen makkelijk te dimmen. Let hierbij wel op dat de ledlamp dimbaar moet zijn. Dit staat altijd op de verpakking van de lichtbron. Bij Rustic Living hebben we 2 soorten een stekkerdimmer of een muurdimmer. De stekkerdimmer is erg handig om bijvoorbeeld een tafellamp of vloerlamp te kunnen dimmen. De muurdimmer komt in de muur. De muurdimmer is universeel er is alleen nog een frontje met een knop nodig. Als je de oude halogeen dimmer gaat vervangen dan past in het meeste gevallen de knop en frontje op deze dimmer.

Buitenverlichting

Decoratieve verlichting als verlichting op zonne-energie of verlichting om uw huis te laten schijnen. Ze zijn allemaal voor buiten.
X