Eindelijk is de zomer weer in zicht! Lekker buiten zitten tot de late uurtjes en lekker genieten van de BBQ met je familie en vrienden. Maar eerst even de puntjes op i. We gaan deze zomer voor een vintage tuin vol hergebruikte natuurlijke materialen. Ook is verlichting in onze tuin erg belangrijk. Dit doen we natuurlijk op zonne-energie want we denken steeds meer aan de natuur.

Veel gerecyclede materialen met vrolijke kleuren in een vintage jasje.

Verschillende materialen

Gebruik verschillende materialen in de tuin bijvoorbeeld het stenen kronkel padje richting de houten terras gemaakt van vlonderplanken. De standaard wat we altijd kennen alleen maar steen is verleden tijd. Vergeet hierbij ook niet de schutting tussen jou en de buren. Maak een combinatie’s met bijvoorbeeld hout met steen, een gaasrooster met een klimopplant met bamboe en kunststof met hardhout. Het ziet er erg creatief uit en het kleed de tuin mooi aan voor jou en voor jou buren.

De tuin komt tot leven!

Verschillende tuinperkjes met verschillende planten met veel groen. Maar we houden hierbij wel rekening met onze insecten, vogels en het afvoer van water. Plaats verschillende planten en struiken door elkaar voor een speels effect. De planten die we graag zien is bamboe, lavendel, hortensia. Maar ook verschillende gras soorten maken de tuin sfeervol. Hoe meer planten hoe beter!

Eetbare tuin

Steeds meer zijn we bezig met eetbare planten in onze tuinen. Niet een standaard moestuintje maar op een creatieve manier. Denk bijvoorbeeld aan mooie hangers met aardbeiplantjes voor aan de schutting. Of bomen en struiken met verschillende vruchten. verschillende eetbare plantjes naast de gewone planten. Zo worden we in de zomer wakker met een ontbijt uit eigen tuin; beschuit met aardbeien, yoghurt met verschillende vruchten met kamille thee.

Verse aardbeien
Verse groente

Verlichting

Heerlijk buiten zitten tot in de late uurtjes. Daarbij hoort natuurlijk sfeervolle verlichting bij. Laat het boven de tafel maar schijnen met een oude lampen slinger. Langs het looppad fakkels die sfeervol branden. Het huis dat mooi oplicht of juist de bomen en planten. Maar dan wel op zonne-energie. Dit is makkelijk want hierbij zijn geen aansluitingen nodig en is beter voor het milieu. Licht maakt het gezelliger en sfeervoller in de tuin. Bekijk ook onze buitenverlichting in de webshop.

Flamy Torch Lamp on Battery Flame Imitation Effect3
Flamy Touch Lamp on Battery Flame Imitation Effect3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X