Door de enorme veranderingen in ons leven het klimaat en prijsverhogingen staat duurzaamheid nog steeds op nummer 1 in ons lijstje. Maar ook is het belangrijk om je fijn en trots te voelen in je eigen huis. Duurzaamheid maar vooral het verlangen naar een ruimte die weergeeft wat we voelen. We laten ons graag inspireren door social media wat enorm helpt om te vinden wat jij mooi vind. Warmte, comfort en luchtigheid is hierin vaak een lijddraad naar een perfect passend interieur. Een interieur die je omarmt met marmer, paddenstoelvormen en zachte gebogen meubels. 

Duurzaamheid

Het huis verduurzamen met zonnepanelen of isoleren. Tja we zijn door de enorme prijsstijgingen van het energie naar toe gedwongen. Maar hierdoor doen we toch een jaartje langer met onze bank en spullen die er zijn. Het is wat minder gericht op ‘wat in is’ en meer op ‘wat goed is voor mijn gezin en huis’. Steeds meer mensen gaan veel meer kijken naar de natuur, de stemming en sfeer en de impact van design op het milieu, die uiteindelijk hun beslissingen creëren. Maar toch veranderd onze smaak in het interieur. We zoeken naar een manier om de eigen woonomgeving te verbeteren met unieke stukken en persoonlijke vondsten. Daarmee wordt kwaliteit weer belangrijk. Producten moeten meerdere levens meegaan.

Aardetinten

Aardetinten blijven toch domineren nu we allemaal herstellen van de jaren waar alles grijs was. Dit jaar zullen we romige, warme wittinten en taupekleurige aardetinten terug gaan zien. Dit zijn eigenlijk alle bruintinten die er zijn. Maar vergeet niet de roze tinten. Een zachte roze tint voelt vrouwelijk en vrolijk aan al zou het een accent met accessoires.

Rond en organisch

Een ronde afwering in het interieur geeft een luchtig en geborgen gevoel. Of het nou een bank, fauteuil of een vloerkleed is. Comfort is vandaag de dag net zo belangrijk als het uiterlijk. Zolang de buitenwereld door virussen, oorlog, inflatie en klimaatdreiging onheilspellend blijft, zoeken we thuis comfort en bouwen we een veilig nest. Dat uit zich in ronde vormen, aaibare stoffen, zachte tinten en natuurlijke materialen.

Haal de natuur in huis

Na een periode waarin we veel binnenshuis leefden door de pandemie, hebben we meer dan ooit behoefte aan de buitenlucht. We zijn de natuur en aarde meer gaan waarderen en dat uit zich ook in het interieur. Enerzijds door natuurlijke kleuren als bruin en groen te gebruiken, anderzijds door een relaxte plek te creëren, het liefst laag bij de grond. Denk aan lage fauteuils en fijne hangplekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X