Droogbloemen zijn inmiddels al niet meer weg te denken in ons interieur. Prachtige bloemen die heerlijk geuren en een mix van verschillende kleuren als een bos bloemen op tafel. Een warm welkom elke dag. Ik hou ervan en het is zeker leuk om ermee te decoreren.

Stukje geschiedenis

Droogbloemen waren vroeger al een hippe trend. En nu een comeback in 2021. Een beetje geschiedenis is altijd wel interessant.

Droogbloemen zijn natuurlijk al jaren oud als voor 1840 maar rond de jaren 20 begon het in Nederland bekendheid te krijgen. Het begon allemaal met biedermeierboeketten. Dit zijn kleine bloemvormen die verspreid in een vaas werd gedaan tot een bolvormig boeket. Door de jaren heen werd het boeket steeds uitgebreider met verschillende bloemen en hoe voller het bosje hoe mooier hij is.

Tegenwoordig houden wij er ook van om de droogbloem een kleurtje te geven. Een vel kleurtje of een kleur in dezelfde kleur als de accessoires. Bijvoorbeeld met de kerst goud met glitters. Hierdoor creëer je een sfeervolle Eyecatcher voor jou kamer.

Droogbloemsoorten

Eigenlijk kan je oneindig bloemen drogen. Hieronder de populairste soorten voor jou op een rij:

 • De distel 
 • Statice 
 • Roos 
 • Hortensia 
 • Pampasgras  
 • Lavendel 
 • Laurier 
 • Kamille 
 • Klaproos 
 • Gipskruid 
 • Craspedia 
 • Overige grassoorten 

Shop droogbloemen in onze webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X