Je kent het wel het grote probleem welke eettafel past nou bij mijn interieur en welk formaat moet ik nou hebben… rond, vierkant of rechthoek en welke kleur alles bepaald de sfeer in de eetkamer. Maar een eettafel moet ook vooral functioneel zijn want we willen graag comfortabel zitten. In deze blog een paar goede tips voor de perfecte eettafel.

Rond, vierkant of rechthoek

Het is belangrijk om te kiezen voor vorm van een tafel eerst te kijken naar de vorm en ruimte van de eethoek. Heb je een kleine ruimte kies dan voor een ronde tafel. Hierbij kan je toch met veel mensen aan 1 tafel zitten. Wat ook een voordeel is van een ronde tafel is dat je contrast vind met een hoekige kamer daardoor creëer je sfeer in een kleine kamer. Heb je een smalle ruimte kies dan voor een smalle rechthoekig model. Grote open ruimtes kan je zeker gaan voor een robuuste grote tafel. Het is tenslotte een eye-catcher!

Welk formaat?

Meten is weten laten we het zo zeggen. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de muur en de tafel zit. Want je wil toch goed zitten om ook je stoel aan te schuiven. De ruimte tussen eettafel en de muur moet toch ongeveer tussen de 100 en 120 centimeter zitten. Als je wel minder ruimte hebt bied een eetkamerbank ook een goed uitkomst. Deze meeting geld natuurlijk ook als er meubels dichtbij in de buurt staan. Dan meet je vanaf de meubel tot aan de tafel.

Er zijn vele manieren om een denkbeeldige tafel te creëren. Er zijn veel teken programma’s waar je de ruimte kan uitmeten en hoeveel ruimte je overhoud voor een tafel maar je kan ook heel simpel een grote doek op de vloer leggen. Dit kleed kan je zo vouwen zodat je het juiste formaat hebt.

Stoelen of een eetkamerbank?

Het aantal stoelen bepaald eigenlijk de grote van de tafel. Om ruim te kunnen eten heb je z’n 60 cm nodig. Zo kan je het makkelijk uitmeten hoeveel stoelen er aan 1 tafel kunnen staan. Als je ruimte te kort komt is een eetkamerbank heel handig. Zeker met kinderen want dan kan er net 1 persoon meer aan tafel. En eetkamerbanken zijn zeker ook erg trendy.

Tafelpoten

Het is zeker niet prettig om steeds tegen een tafelpoot aan te schoppen of je knieën steeds te stoten. Houd dus rekening met de plaatsing van de tafelpoten. Als er personen aan de kop van de tafel moet zitten zorg er dan voor dat de poten naar binnen staan.

Sfeer en kleur

De sfeer en de kleur bepaald jou interieur en smaak. Houd je van industrieel ga dan voor grove materialen als houd en metaal. Houd je van Scandinavisch ga dan voor hout en lichte kleuren. Dit geld natuurlijk ook voor de stoelen die je aanschuift bij de tafel. Open stoelen geven een ruimtelijk effect maar als je van robuust houd zijn leren stoelen natuurlijk fantastisch. Maar dit is echt persoonlijk.

Eettafels shoppen bij Rustic Living:

Heb je vragen of advies nodig? Mail ons gerust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X