Contrast is 1 van de vele woontrends in 2019. Bij contrasten in het in interieur denken we aan kleuren, vormen, stijlen en in materialen bijvoorbeeld rond en vierkant, koele en warme tinten, mat en glanzend, doorschijnend of transparant, zwart en wit. En denk ook aan ruwe en verfijnde materialen bijvoorbeeld; rotan en velours, linnen met bamboe of een strakke gietvloer met een wollen schapenvacht. Met verrassende combinaties creëer je een spannend en persoonlijk interieur. In mijn nieuwe woonblog lees je alles over contrasten in jou interieur voor 2019.

Materialen

Bij dit kastje vind je een goede contrast tussen materialen die worden gemixt. Warmte materialen en kleuren als hout en groen en koele materialen en kleuren als metaal en zwart. Ook niet te vergeten vind je contrast in het doorschijnen van het glas gecombineerd met het ondoorschijnend van het metaal. U vind dit kastje in onze webshop.

Door verschillende materialen te mixen creëer je contrast in jou interieur. Dit kan je doen om bijvoorbeeld een rotan stoeltje te combineren met een zwart metalen tafeltje. Het rotan stoeltje is gemaakt van luchtige open materiaal en het metalen tafeltje is gesloten. Door dit samen te combineren creëer je meer diepte in het interieur. Dit is natuurlijk maar een voorbeeld maar je kan het zo goed toepassen op diverse manieren zoals harde contrasten met zachte, mat of glanzend en ondoorschijnend of transparant. Hierdoor ontstaat er levendigheid in je interieur.

Een mix met verschillende stoffen zoals velours en katoen. Velours is blijft ook in 2019 een hot item in het interieur.

Ook velours mag zeker in 2019 niet missen in het contrast. Velours zien we in 2019 graag gecombineerd met harde materialen als bijvoorbeeld marmer of doorzichtig glas. Het velours kan je goed toepassen in bijvoorbeeld kussentjes, gordijnen, plaids, stoelen en banken.

Vormen en kleuren

Een mooi contrast tussen ronde en rechthoekige vormen. Maar ook door het okergeel geeft het totaal plaatje een warm gevoel. /Shop deze artikelen in onze webshop.

Bij contrast mag vormen natuurlijk ook niet ontbreken. Combineer ronde en rechte vormen als bijvoorbeeld een ronde tafel in een rechte kamer of een rond vloerkleed met een rechthoekige bank. Ook kan je door combineren van rechte in ronde vormen in 1 meubelstuk een eenvoudig contrast maken. Dit gaan we zeker terug zien in keukens en badkamers.

Lekker gek doen houden we van net zoals op het plaatje met het goud en azuur blauw. Combineer in materialen met velours en metaal en met ronde en rechthoekige materialen als het tapijt met de tafeltjes. Shop deze artikelen in onze webshop.

Ook met kleuren kan je een eenvoudig contrast creëren door te combineren met zwart en wit, of koele en warme kleuren gemixt. Bijvoorbeeld de nieuwe kleur van Flexa Spiced Honey gemixt met een koele tint als blauw. Of ga voor gewaagd goud en donker rood.

Kleur van het jaar 2019 Spiced Honey. In deze afbeelding is een goed contrast gemaakt met kleuren en vormen op de muur.
Een contrast voorbeeld van ronde en rechthoekige materialen in de mix met zwart en wit in een goed balans. Shop deze artikelen in onze webshop.

Mixen met woonstijlen

Mixen van verschillende woonstijlen zien we steeds meer. Zelf ben ik gek op landelijk en industrieel wonen. Een warm gevoel bij landelijk en de koele materialen van industrieel. Volg mijn blog ook op Facebook.

Een mix van verschillende woonstijlen was al flink opkomend in 2018 en in 2019 zien we dat ook steeds meer. Ook dit jaar staat duurzaamheid en meer gepersonaliseerd interieur centraal. Het gaat er niet meer om wat de laatste woontrends zijn maar het gaat steeds meer om wat we mooi vinden. Hierdoor ontstaat er automatisch meer contrast in het interieur. Door vintage meubels en accessoires toe te voegen maken we onze interieurs unieker, duurzamer en persoonlijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X