Retro is een terug van weg geweest! Retro is al een tijdje aan de gang en zou ook nog wel een tijdje blijven. Retro meubelen zijn goed te herkennen aan zijn slanke poten, het houtwerk en de slanke vormen en ontwerpen. Maar in 2018 gaan we voor retro 2.0! Bijvoorbeeld een bank met een nieuw jasje voor comfort en stijl met de slanke poten van retro. Het mooie teak houten kastje van oma maar dan helemaal nieuw. Lees er meer over in onze nieuwe woonblog.

Scandinavisch en Retro

Een Scandinavisch interieur met retro is een goede combinatie. Bij een Scandinavische interieur is de basis wit met pastel tinten. Om dit interieur net een extraatje aan toe te voegen gebruik dan de mooie lijnen van retro. Een leuk kastje of misschien wel een comfortabel stoel met die mooie strakke poten uit de jaren 60. Het geeft iets meer sfeer en kleur in de kamer door het wat donkere sfeervolle hout.

Retro en kleuren

In de retro tijd werd er ook gebruik gemaakt van stoere kleuren als bruin, oranje en groen. En vergeet hierbij ook niet de opkomende trend kleur okergeel! Een okergele kussen of een mooie bank is niet meer te missen in ons interieur. Een gewaagde keuze maar brengt wel vrolijkheid in ons interieur.

Maar ook lichte kleuren passen goed in een retro stijl. Dat is het fijne van een flexibel stijl, alles kan en alles mag en combineren is leuk als je maar dezelfde vormen en stijlen aanhoud.

Retro en geometrische vormen

De geometrische vormen spelen al een tijdje een belangrijke rol in ons interieur. Dit zijn strakke lijnen ie een mooie vorm geven in ons interieur. Bij een interieur als retro hoort dat er gewoon bij. Je kan het terug laten komen in vel gekleurd behangetje of in de accessoires met mooie prints. Vergeet ook niet de vloer in visgraat motief. Combineer deze strakke lijnen ook met ronde vormen om deze lijnen iets te breken zodat het een sfeervol geheel word.

Retro en Bohemain

Bohemain is een perfecte stijl om met retro te combineren. Bij een Bohemain interieur zien we graag een mix met allerlei felle kleuren en grafische prints en mooie retro meubels. Ook niet te vergeten zijn de planten. Veel planten en groen! Neem bijvoorbeeld de populaire vetplantjes, cactussen en de Geranium. Doe gek maar met mate. Maak het niet te bont en houd de basis in dit interieur wit. Hang hierbij bijvoorbeeld een mooie vel gekleurde kleed aan de muur met een mooie stoel ervoor van fluweel. Zet er wat plantjes omheen en dat mooie kastje van oma met daarop de platenspeler en je hebt een perfecte retro Bohemain look!

Ook bij rusticliving.nl zijn we gek op retro bekijk onze collectie in onze webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X