We zijn halverwege de herfst en het word tijd om ons weer te richten op de feestdagen. We gaan alvast richten op de kerst 2017! Ik verklap alvast dat we gaan richten op meer verlichting en minder accessoires. Meer rust en stijlvol waarbij elke accessoire tot z’n recht komt in de nieuwe kerst trend 2017. Botanisch, landelijk en industrieel is al het hele jaar de trend voor 2017 en dit gaan we ook doorvoeren naar de kerst.

Meer groen en natuurlijke materialen voor kerst

Meer groen met de kerst bedoelen we natuurlijk in zowel meer planten en kleur in accessoires. Iedereen is gek op groen en we gaan dit benadrukken met de kerst. Vorig jaar was er een Botanische sfeer al trend en deze trend gaan we nu uitbreiden. Meer planten met een verlichte slinger en misschien een kerstbal. Ook de kerstboom gaan we vervangen met een grote tak in een mooie vaas. Dit is zeer stijlvol en geeft ook een natuurlijke sfeer en rust. Daarbij gaan we natuurlijke accessoires toevoegen zoals dennenappels, blaadjes, dieren en bruine kerstballen. Dit is een beetje botanische en landelijke sfeer waarbij de natuur centraal blijft.

Daarnaast gaan we ook veel leer eraan toevoegen. Bruin leer tot koeienvel. Leuke hangers gemaakt van leer met een mooie plaid voor onder de tafel om het af te maken. Vergeet hierbij natuurlijk niet de mooie leren kussentjes en een prachtige plaid voor een warme sfeer. Ook hout mag zeker niet missen in deze trend. Een mooie bijzettafel en krukjes van hout met mooie verlichting en waxinelichthouders. Shop deze stijl ook in onze webshop in het kopje kerst. We hebben al dingen voor u samen gesteld, het enige wat u nog moet doen is het neer zetten.

Stoer en Industrieel met koele materialen

Mooi is te zien dat het brocante van 2016 langzaam naar een industrieel interieur gaan. Het leuke popje van vroeger verandert in zware materialen zoals de bekende fabriekslampen en lockerkasten. Ook voor 2018 zien we steeds meer koele materialen zoals metaal en staal gecombineerd met zo oud mogelijk hout. Voor de kerst 2017 gaan we voor een kerstboom of toch maar gewoon een tak met de ouderwetse lichtslang? Een mooie gloeilamp in een liefst doorgeroeste schaal met bruin met zwarte ambachtelijke kaarsen om het sfeervol te maken. Ook mag hierbij niet een bontje missen om het sfeervol te maken. De kleuren combinaties wat we gaan gebruiken in deze trend zijn chocoladebruin, champagne, donkergroen, zwart en grijs. De materialen die we hierbij gaan gebruiken zijn hout, steen, marmer, wol, vachtjes en metaal. Ook mag hierbij niet een tikkeltje oud goud missen voor de kerst. Een beetje klassiek past heel goed in deze stijl. En over de vachtjes en bont gesproken vergeet voor deze winter niet de welbekende hooglander aan je interieur toe te voegen. Een prachtige dier die een sfeervol en warme toevoeging geeft als je interieur. Ook deze stijl mag zeker niet missen in onze webshop. Shop deze stijl!

De traditionele kerst is weer terug!

De klassieke kerst met rood, groen en goud komt weer helemaal terug. Eigenlijk nooit weg geweest in de kerstsferen maar het was een beetje afgeleefd maar komt in 2017 weer helemaal terug in de interieur wereld. De gezellige kerstboom vol met rode, groene en Gouden kerstballen en veel kerstverlichting. Wissel de kleuren af met kerstgroen en Suede bruin. En voor de kerstverlichting word er gekozen voor warm goud. Ook de figuren mogen niet misschien in deze trend zoals knuffelberen kerstfiguren en de houten mannetjes of terwijl notenkrakers. Ook ons met J-Line doet mee aan deze trend. Met als hoofdrol Goud! Goud met groen, goud met kersenrood en goud met wit. Shop deze stijlen ook in onze webshop!

Lekker warm de winter door met een Scandinavische stijl

Op het moment is de Noorse Scandinavische stijl al heel populair op het interieurvlak. En ook in de kerst komen er steeds meer meubelen en accessoires met een Scandinavische stijl. Lichthouten meubelen en accessoires, Noorse truien, bonte kussens en kleden met een dieren afdruk mogen hierin zeker niet missen. De hoofdkleuren van deze stijl zijn winterwit, parelmoer, zilver, ijsblauw en grijs. Kwa verlichting word het gekozen voor warm wit in plaats van wit dit omdat wit al de hoofdrol speelt in dit interieur. Ook J-line pakt weer uit in deze stijl. Een prachtig bankje gemaakt van lichthouten takken met prachtige plaids en kussen van katoen en bont, poefs en hangers gemaakt van macramé en lampen gemaakt van metaal en katoen bewerking wat zeker niet mag missen in een Noorse interieur. Voor de kerst heeft J-line mooie witte kerstballen met een sprankeltje goud. Leuke kerstfiguren in dezelfde stijl. Kale kerstbomen besneeuwd en verlicht of een kerstboom met takken. Kijk snel in de onze webshop om inspiratie op te doen en natuurlijk shoppen.

Denim drift en spijkertrend

Akzonobel heeft dit jaar Denim Drift uitgeroepen als kleur 2017 dus dan mag de spijkerstofjes en de kleur blauw niet missen in kerst 2017. Een mooie kerstboom vol met mooie kerstballen in de kleuren wit, donkerblauw, lichtblauw en leuke hangers van bruin leer. Onze oude spijkerbroeken worden nu gebruikt in ons interieur en worden vaak leuke bloembakjes, kussens en accessoires van gemaakt. In deze trend is hergebruik van materialen wel de hoofdzaak zoals hout, leer, plastic en noem maar op. Deze trend is ook goed te combineren met industrieel en Scandinavische stijl. Shop deze stijl ook in onze webshop!

Facebook discussie groepen

Rusticliving.nl houd ook veel facebook discussie pagina’s bij en valt mij op dat de trend van 2016 okergeel nu pas veel toegevoegd word in de interieurs. Ook de kledingstijl in dit winterseizoen zien we veel mosterdgeel en donkergroen. Het is een hele mooie kleur voor de herfst en winter en is makkelijk toe te voegen aan de industriële trend van tegenwoordig. Een mooie wand in deze kleur of een kussentje en een plaid is zeker een aanrader om de koele trend wat op te vrolijken. Wat ik ook veel voorbij zag komen zijn de katrollen waar lampen kasten aanhangen. Heel mooi en natuurlijk heeft J-line op deze trend ingespeeld. Bekijk deze meubelen en accessoires in onze webshop!

Rusticliving.nl heeft ook een facebookpagina aangemaakt “landelijk en industrieel wonen”. Een discussie groep waar interieur vragen worden beantwoord of misschien wil je graag jullie interieur laten zien. Dus word snel lid en discuseer mee!

Kerstshoppen met Rusticliving.nl

[products_slider title=”” per_page=”12″ hide_free=”yes” show_hidden=”no” animation_delay=”0″ product_in_a_row=”6″ category=”kerst” product_type=”all” orderby=”rand” order=”desc” autoplay=”true” animate=”” ]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X