Sinterklaas, wat doen we toch met ons interieur met sinterklaas? Sinterklaas is een beetje in een vergeet hoekje gekomen ook door het ophef van de pieten maar toch kan je interieur gezellig maken voor sinterklaas. Ik ben aan de slag gegaan om inspiratie op toen op internet en kom sfeervolle interieurs tegen die al met een beetje accessoires sinterklaas in huis hebben. Graag wil ik deze dingen met jullie delen want sinterklaas is ook een gezellige feest dag met cadeautjes en alle lekkers.

Plankje met lekkers sint
Plankje met lekkers sinterklaas

Typisch sinterklaas

Als we aan sinterklaas denken dan denken we aan pepernoten, pieten, chocolade en cadeautjes uit de schoorsteen. Ik weet nog wel vroeger bij mijn oma dat we in spanning zaten te wachten tot er iemand op de deur ging kloppen en wij (mijn nichtjes en mijn broer) helemaal angstig waren en voorzichtig gingen kijken wat er in de keuken stond. Het was altijd een hele leuke gezellige dag met de hele familie. Vroeger maakten we voor school ook surprises en leuke gedichtjes. Met de gekste dingen komen we altijd weer thuis. En tegenwoordig word het nog steeds gedaan dat is zo leuk.

Pakjes op sinterklaas avond
Pakjes op sinterklaas avond

Sinterklaas en interieur

Al een tijd liggen de pepernoten, chocolade letters en al het lekkers alweer in schappen van de supermarkt. Om het gezellig thuis aan te kleden met dit lekker kan je het sierlijk neerleggen op een mooie snijplank en in leuke bakjes. Leg hierbij ook een wortel en gedroogde kan voor een echt sinterklaas sfeer.

Wat ik ook veel heb gezien op internet zijn de plak stickers op de ramen met huizen en daarop pieten die pakketjes dragen. Echt super leuk! Wat ook leuk is zijn de slingers met lekkers met leuke teksten van sinterklaas. Vervang de schoenen in leuke klompjes en maak ze een passende kleur van je interieur en vul deze met een wortel en gedroogde takken. Dit is ook leuk om mee te decoreren.

Raamdecoratie sinterklaas
Raamdecoratie sinterklaas

Doe het zelf tips

Natuurlijk kunnen we het zelf ook leuk aankleden in huis voor sinterklaas. Ik zet de leukste op een rijtje:

Waxinelichtjes

We hebben vast nog wel leuke potjes of een groeten pot in huis die je kan gebruiken om een leuke waxinelichthouder te maken. Je hebt hele leuke banners met huizen die je kan afdrukken. Knip ze uit en plak ze op het potje. Leukste is om meerdere te maken op verschillende afmeting en zet ze gezellig bij elkaar.

sinterklaas versiering
sinterklaas versiering

Kalender

Wat ik een super leuk idee vond is een kalender gemaakt van toiletrollen en karton. Pak de wc rollen in met mooi papier en schrijf hier de nummers op van 1 t/m 24. Neem voor het huis een kartonnen doos en maak hiervan een huis waarbij de voorkant open is. Doe hier de wc rollen in en vergeet niet iets leuks in de wc rollen te doen bijvoorbeeld leuke gedichtjes of snoepjes voor de kinderen. De bedoeling is dat je bij elke dag 1 open prikt en kijkt wat erin zit. Dit is natuurlijk voor de hele maand leuk!

DIY Kalender sinterklaas
DIY Kalender sinterklaas

Slingers

Je kan natuurlijk zelf ook een leuke slinger maken van papier of een oude t-shirt eraan verknippen. Wat mij op een idee bracht is een oude spijkerbroek te verknippen en daar leuke gedichtjes erop te zetten.

sinterklaas slinger
sinterklaas slinger

Er zijn zoveel leuke dingen te vinden op internet voor een sfeervolle sinterklaas. Ik ga aan de slag!

Licht box sint
Licht box sint
Raamafbeelding sint
Raamafbeelding sint
Krans sinterklaas
Krans sinterklaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X