De zomer is bijna voorbij en we gaan weer naar binnen om onze interieur weer knus en gezellig te maken voor de herfst en de winter. We zien een hoop veranderingen komen in de interieur wereld dus dat word lekker klussen. Nieuwe kleuren en stoffen die we veel terug gaan zien de komende tijd. Ook zeker veel terug komende kleuren zoals goud en veel groen. Ons interieur blijft industrieel alleen dan in een nieuwe jasje. Veel plezier met het lezen van mijn blog.

Kleuren herfst en winter 2017/2018

In de trendkleuren voor deze herfst gaan we veel bruin, zwart en goud terug zien. Deze kleuren is het nieuwe koper en geven veel warmte. Wit komt ook overal in terug alleen dan als accentkleur in woonaccessoires. Wat in 2016 heel licht was word steeds donkerder. We houden van steeds meer warmere kleuren en we combineren steeds meer kleuren. Ons interieur word de komende tijd stoer, warm en gewaagd.

Woontrend 2018 zw br goud
Woontrend 2017/2018 Zwart, Bruin en Goud

Ook groen dat blijft alleen dan het nieuwe groen zoals emerald, de velvet en Pantone  kleur Shaded Spruce. Shaded Spruce is een geweldige kleur om de herfst in je interieur te brengen. Deze geweldige kleur is groen met toch een beetje blauw. Met behulp van deze rustige groene kleur komt er onmiddellijk een gevoel van rust en vernieuwing. Heel sfeervol! Gebruik deze kleur op de muur of gebruik het met accessoires of meubelen. Ook in kleding gaan we deze mooie kleur veel zien in de winkels.

Ook blauw verliezen we niet in het oog. Er komt zelfs een reeks nieuwe blauwe kleuren bij bijvoorbeeld kobalt en nachtblauw of indigo en denim. Indigo is al een eeuw oude kleur die helemaal weer terug in ons interieur komt. Dit is een diepblauwe kleur die je vroeger veel zag. Maar ook de grijzige denims en de zeer verbleekte spijkerstof is nog steeds niet uit ons interieur te denken.

Materialen herfst winter 2017/2018

Qua materialen gebruik in ons interieur gebeurt er niet heel veel. We zijn nog steeds gek op natuurlijke materialen zoals kurk en veel planten en zware materialen zoals metaal. Een open kast gemaakt van zwart geverfd metaal vol met leuke sfeervolle accessoires en planten.

Wel gaan we meer materialen zien als koeienvellen en fluweel stoffen. Meubelen en kussens van fluweel zijn stijlvol en geven een warm gevoel in huis.

Ook grafische prints en designs blijven. Mooie schilderingen op onze muur of mooie posters geïnspireerd door de natuur. Als we spreken over de details in  materiaal gebruik maken we het graag wat ingewikkelder met knoopjes, borduursel, pailletten, decoratief lint en leren handvaten. Het kan niet gek genoeg.

Bloemen en planten

Voor deze maanden moeten we zorgen dat de bloembollen alvast worden geplaatst in de grond. Dan hebben we in het voorjaar weer prachtige zee van mooie gekleurde bloemen in onze tuin.

Wil je lekker blijven genieten van een mooi bloeiende tuin voor het najaar dan is de Japanse esdoorn op z’n mooist met mooie bladeren in het geel, oranje en rood.

Ook in de winter zijn er groenblijvende struiken die een mooie basis geven voor je tuin. Bijvoorbeeld coniferen en planten zoals de kurkentrekkerhazelaar, cordyline, kornoelje, yacca en de struikkamperfoelies. Als je echt kleur wil kies dan voor winterheide, deze zijn in verschillende kleuren te krijgen als wit en paars. Zo zijn er meer planten die in de winter op kleur blijven zoals de dophei, viooltjes en bergthee. Dit is een kleine inspiratie voor de tuin in de winter maar natuurlijk zijn er meer bloemen en planten die op kleur blijven in de winter om je tuin op te vrolijken.

In mijn nieuwe blog vertel ik over de nieuwe woonstijlen voor dit najaar!

Shoppen in de nieuwe stijl voor dit najaar:
[products_slider title="In de Shop" per_page="12" hide_free="no" show_hidden="no" animation_delay="0" product_in_a_row="3" category="meubels" product_type="all" orderby="date" order="desc" autoplay="true" animate="" ]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X