Helemaal klaar voor de kerst? Neem nog even onze nieuwe woonblog door voor de laatste details! 

Kleuren voor de kerst

Net als het hele jaar door gaan we door met natuurtinten en natuurlijke materialen. Ook vergeten we niet de cactus en vetplanten met een kerstlook hierbij aan toe te voegen. Maar ook veel houten accessoires en leuke vormen voor in de boom. Hierbij is groen ook natuurlijk niet weg te denken voor de kerst in 2016. Neem bijvoorbeeld de kleur eucalyptus, dit een is een zachte groene kleur maar geeft wel een natuurlijke sfeer in huis.

Wat ook weer helemaal terug is gekomen is de kleur rood of beter gezegd is marsala. Deze kleur is net iets donkerder dan rood. De kleur marsala aangevuld met aubergine, zacht oranje en de kleur van 2016 oker geel. Met deze kleuren maak je de kerstboom warm en gezellig in huis.

Voor de glamour in huis gaan we voor wit en goud. Goud is de originele kleur van de jaren 70 en werd destijds gezien als het symbool voor de kerst. Combineer wit, Beige, goud en grijstinten om te pronken tijdens de feestdagen. Goud geeft een luxe maar ook zeker een warme uitstraling.

Wat we met de kerst in 2016 ook veel terug gaan zien is zacht roze of beter gezegd pastelkleuren met in de hoofdrol roze. Pasteltinten zijn al helemaal hot voor deze herfst en winter 2016. Zachte kleuren maken je interieur romantische en wie wil nou geen romantische kerst. Leuke potjes en vaasjes op tafel met kleine dennentakjes. Zachte verschillende kleuren ballen in de kerstboom, een mooie roze tafelkleed met blauwe bordjes voor de kerstdiner.

De kleur voor 2017 is blauw en dat zien we nu al met de kerst dit jaar in 2016. Blauw met grijze ballen en slingers. Leuke hangers met knopen en accessoires van spijkerstof met leuke stiksels. Voeg hierbij ook gouden accessoires toe! Deze kleuren voegen net even wat meer warmte toe.

Scandinavisch en industrieel

Soms ben je het helemaal zat om traditioneel de kerst vieren. Of het zint niet omdat het eigenlijk niet past bij het interieur. Daarom zijn we steeds meer met dingen bezig wat wel bij ons interieur past.

Helemaal voor dit jaar zijn we meer bezig met Scandinavisch en industriële interieur. Oude accessoires van oude school stoelen tot oude fabriek lockerkasten. Van metalen accessoires tot versleten houten deuren als decoratie. Ook met de kerst gaan we verder met deze trend. Een echte kerstboom met grote lampen en mat zwarte slingers van metalen plaatsjes. Grote stoere letters met daarin lampen. De kleuren die je vooral gebruikt is vergrijsde en aarde tinten gecombineerd met koper of goud en wolken wit. Hierbij gebruik je veel materialen zoals beton, gietijzer, metalen en oud hout. In combinatie met grafische lijnen en industriële vormen passen helemaal bij een stoere en moderne kerst.

Doe het zelf ideeën

Gouden flessen

Toch een beetje goud in huis? Neem een paar wijn flessen en spuit ze in goud kleur en een paar zwart. Zet een paar lange kaarsen erop en laat het kaarsvet eroverheen lopen. Zo creëer je een sfeervolle decoratie voor op tafel.

neutrale-flessen gouden-flessen

Zelf gemaakte hangers voor in de boom

Haal van buiten een paar mooie grote bladeren en spuit ze in met lijm en gooi er glitters overheen. Na het drogen van de lijm kan je er een gaatje in maken en daar een touwtje doorheen.
Deze staat blinkend in de boom. Natuurlijk kan je deze bladeren ook een mooi kleurtje geven.herfstbladeren

Een hangende kerstboom

Wie herkent dat niet, een kerstboom neemt gigantisch veel ruimte in beslag en staat uiteindelijk altijd in de weg. Waarom niet eens wat anders een hangende kerstboom! Iedereen zou met verbazing gaan kijken naar deze nieuwe look. Een kerstboom is dan een eyecatcher in de woonkamer. Alleen een hangende kerstboom neem niet zoveel ruimte in beslag als een staande kerstboom.

De voordelen van een hangende kerstboom is net alleen dat het ruimte scheelt maar ook dat de kinderen en natuurlijk de huisdieren niet in de boom kunnen gaan gangen. Wel heb je een goede haak nodig voor aan het plafond om deze kerstboom op te kunnen hangen. Het is dan ook wel belangrijk dat je een licht gewicht kerstboom neemt. Deze kerstboom is ook te koop op internet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

[products_slider title=”Kerstshoppen bij RusticLiving” per_page=”12″ hide_free=”no” show_hidden=”no” animation_delay=”0″ product_in_a_row=”4″ category=”krukjes,meubels,snijplanken,tafels” product_type=”all” orderby=”date” order=”desc” autoplay=”true” animate=”” ]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X