Vintage en retro stijl komt helemaal terug in 2016. Van kasten tot oude schoolstoelen je ziet ze steeds meer terug komen in interieurs. Maar wat is vintage nou eigenlijk? De term Vintage word normaal gebruikt voor authentieke spullen die minimaal 30 jaar oud zijn. Bijvoorbeeld uit de jaren 50, 60, 70 en nog de jaren 80. Het kan hierbij gaan om huishoudartikelen, meubelstukken, kleding, schilderijen en andere spullen voor in huis. Je kan in verschillen steden winkels bezoeken die gespecialiseerd zijn in Vintage items. Ook kan je bij kringloopwinkels en op de meeste rommelmarkten je slag slaan voor mooie vintage spullen. Tegenwoordig worden ook veel vintage meubelen en accessoires nagemaakt. Ook word er verschillende stijlen gecombineerd met vintage zoals; vintage met modern, vintage en brocante, vintage met landelijk of vintage met klassiek.

Meubelen

Iedereen moet hun spulletjes op ruimen en dat doen we vaak in kasten. Daarvoor kunnen we natuurlijk een simple kast voor uitzoeken maar waarom niet een kast met een oud uiterlijk. De uiterlijk van vintage geeft een warme sfeer en straal karakter uit. In een mooie vitrine kan je ook nog leuke spulletjes in zetten die voor u persoonlijk zijn. laat ook in uw kamer iets terug komen wat ook vintage is. Zo creëer je eenheid. Denk hierbij aan bijvoorbeeld en dressoir op de slaapkamer gecombineerd met een vintage kleed over het bed heen gelegd.

Accessoires

Op het gebied van accessoires kan je helemaal los gaan, denk bijvoorbeeld aan vloerkleden, oude kisten, keramiek, bloempotten, verlichtingen, oude kastknopen en plaids. Met accessoires kan je een vintage look creëren in jou interieur. Zet verschillende potten en vazen bij elkaar en combineer het met een prachtige eye catcher. Denk ook aan oude poster zoals landkaarten boven je bed of een oud schilderij boven je bank. Het is net even wat anders…

Stoelen

De ouderwetse stoelen zorgen ook voor een vintage look. Hierbij zijn de oude schoolstoelen het meest voorkomende stoel. Met verschillende kleuren creëer je een aparte en creatieve sfeer in huis. De meeste stoelen in vintage look hebben een houten zitting en een stalen frame. Met een mooie bank in combinatie met vintage stoelen geeft een persoonlijke touch aan uw interieur.

Vintage in onze shop:

Krukje 65 cmKooilamp ZwartBijzettafel staal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X