Botanical is een tropische woontrend en neemt je mee naar verschillende tropische landen en culturen waar tropische planten, bloemen en dieren een grote rol spelen. Botanical bestaat uit hoofdzakelijk felle kleurenplanten, natuurlijke materialen, meubels en accessoires van rotan, riet en bamboe. Je kan ook Botanical combineren met andere stijlen zoals landelijk en Vintage. Door verschillende hoekjes in te richten met bijzondere planten creëer je met deze woontrend een natuurlijke en een warme lente sfeer.

Combineren met planten

Je kan bijvoorbeeld met bamboe meubelen combineren met wit en natureltinten, hiermee creëer je een lichte sfeer. Een olijfboom en een bamboe plant passen heel goed bij elkaar door hun lancetvormige bladeren. Voeg hierbij eucalyptus slinger toe voor boven de tafel en je hebt ook een heerlijke geur in huis en een heerlijke lente sfeer. Denk ook heel veel aan exotische planten zoals de cactus, spathiphyllum (lepelplant), Anthurium (flamingoplant) of de Strelitza (paradijvogelbloem) dit maakt ook echt een Botanical sfeer in uw interieur. Ook mogen natuurlijk de Aloë Vera plant en de varens niet ontbreken.

Woonaccessoires en meubels

Deze stijl gaat natuurlijk verder dan alleen maar planten. Je kan bijvoorbeeld een hoekje creëren met een zitje van rieten stoelen en een tafel met daarop een mooie schaal of misschien een vogelkooi met daarin mooie cactussen. Mooie groene kussens in de stoelen en een prachtige lamp boven de tafel van hout. Een prachtige teakhouten keuken tafel met verschillende rieten en rotan stoelen met hierboven een industriële lamp. Of misschien wel een stellingkast van hout met hierin kleine planten, flessen, bloempotjes, kandelaren, lantaarn enzovoort. Mooie posters en foto’s aan de wand van planten en groen van groot en klein. Eigenlijk kan je het niet zo gek bedenken als het maar in teken staat van planten, groen en natuurlijke artikelen.

 

botanicalstijl1
Een prachtige teakhouten tafel gecombineerd met fel gele krukken. Planten opgehangen aan de muur met behulp van een zelfgemaakte kast.
botanicalstijl2
Planten opgehangen in touwen voor boven de tafel. Oude Schoolbank stoelen met een retro tafel. Natuur poster op de achtergrond.

Anthurium

 

Anthurium

 

 

 

Shop ideeën: 

RekCross6PlankenMetaalHout

Schommelstoel Rotan
Schommelstoel Rotan
Kooilamp Brons
Kooilamp Brons
Kooikandelaar Zilver
Kooikandelaar Zilver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X