De binnendeur of anders gezegd de tussendeur die 2 ruimtes schijt is vaak een vergeten onderdeel van het huis. In de meeste gevallen zitten ze er in en word er niet gedacht om ze te vervangen. Terwijl deuren bepalen wel degelijk de sfeer van bijvoorbeeld de woonkamer. Bekijk eens kritisch naar de deuren in je huis en bekijk eens of de deuren wel bij jouw woonstijl passen. Er zijn 2 types binnendeuren, dat zijn de opdekdeur en de stompe deur. Bij een opdekdeur valt de deur deels in het kozijn en een stompe deur valt in het geheel in het kozijn. Een opdekdeur heeft een voordeel dat hij geen tocht doorlaat en dat hij makkelijk te plaatsten is. Een stompe deur hang je af met scharnieren en een opdekdeur met paumelle scharnieren.pronkkamer

Binnendeuren zijn er verschillende maten en stijlen van modern tot klassiek. Neem bijvoorbeeld een woning van 1900, deze woningen hebben we vaak nog een pronkkamer (voorkamer). Deze werd vroeger alleen gebruikt bij speciale gelegenheden. De deuren die gebruikt werden zijn vaak prachtige antieke schuif of klapdeuren. Deze deuren horen bij het huis maar worden vaak vervangen door moderne deuren om een ruimte helemaal af te scheiden of ze worden eruit gehaald om meer ruimte te creëren. Dit zijn vaak prachtige deuren en ze worden vaak ook als decoratie gebruikt.

Er zijn verschillende materialen voor binnendeuren zoals staal, glas, hout en kunststof. Kunststof heeft tegenwoordig ook verschillende stijlen en vormen. Zo kan je bijvoorbeeld in combinatie met glas meer lichtinval creëren en door een paneeldeur een meer landelijke sfeer. En vergeet ook niet de deurbeslag, dit is net zo goed beeldbepalend. Nog een idee: maak  de deuropening breder, zodat je een dubbel binnendeur kan plaatsen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X