Industriële elementen in het interieur zien we steeds meer. Het heeft een stoer uiterlijk en het is gewaagd. Verander je interieur van neutraal naar Witte muren en Zwarte kozijnen. Dit klinkt heel rigoureus maar hierdoor creëer je een sterk contrast en brengt het een luxe uitstraling met zich mee. Vaak zie je dit ook wel bij oude gebouwen die omgebouwd worden naar woonhuizen. Hierbij zijn de muren nog kaal, hierbij zie je nog de betonnen vloeren en buizen die door het plafond lopen. Dit lijkt heel kil maar door warme stoffen te gebruiken en ook kleur accenten toe te voegen krijg je een hele mooie rust gevende en stoere look.

Een industriële stijl maak je veel gebruik van grove materialen zoals onbehandeld hout, stoer leer,  staal, steen en beton. Bijvoorbeeld oude fabriek’s meubelen, een stoel met een stalen frame en een leren zitting en fabriekslampen. Oude fabriekslampen zijn heel prijzig maar er zijn ook goede alternatieven voor een Industriële stijl neem bijvoorbeeld onze metalen lampen. Kies ook voor oude stalen opbergkasten die eruit zien alsof ze net uit een fabriek komen. Voeg voor een huiselijke twist organisch en textiel toe.

Typerend voor een industriële pand is de bakstenen muur. Nou mag je natuurlijk in huurhuizen geen bakstenen metselen maar je hebt tegenwoordig wel goede alternatieven die je kan toevoegen zoals bijvoorbeeld behang in verschillende kleuren zoals zwart, wit of de originele baksteen kleur. Je ziet in oude fabrieken vaak een prachtige betonnen vloeren wat we vroeger heel kil en grauw vonden. Nou is het helemaal gaaf! Beton moet je opwarmen met hout. Houten kasten of misschien wel de keuken een houten keuken met een betonnen keukenblad. Of betonen vazen met daaronder een houten krukje. Of misschien een onbewerkte houten ladder tegen de muur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X